Основано је удружење Србски Светионик - www.srbskisvetionik.org.rs

22. октобар 2015.


ОСНОВАНО ЈЕ УДРУЖЕЊЕ СРБСКИ СВЕТИОНИК


Увече 3. октобра 2015. године у београдском насељу Батајница основано је удружење националне оријентације у православном духу - Србски Светионик. Наши основни задаци су:

  1. јачање националне свести,

  2. подизање друштвене одговорности

  3. чување традиције србског народа.

Не бавимо се политиком, нити јуримо паре. Нисмо олош и наркомани, пробисвети и алкохоличари, већ млади људи који су удружили своје знање и снагу са циљем да осветле пут ка излазу из мрака.

Србски национализам је већ деценијама угрожен, а Срби као народ већ више од једног века лутају по беспућима балканске и европске збиље, највише небригом нас самих, залуђивањем идејама југославенства које су нам на силу наметнуте, моралним и духовним вредностима које су нам разориле породицу у сваком погледу.

Сретали смо се на разним промоцијама, предавањима, маршевима, парастосима.... Било је невероватно колико имамо сличности и интересовања. После више месеци размишљања пала је одлука да нема више места за чекање, јер ће нас чекање и одуговлачење мрак појести. Име удружења нам није било пресудно, али смо знали да наш рад и акције које ћемо радити морају да осветле пут ка изаску из мрака.

 

Посећено је: 1469  пута
Број гласова: 5
Просек: 5,00
Оцените нам овај чланак:


SRBS